Οδηγίες Χρήσης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Η παγίδα που έχετε είναι έτοιμη για κρέμασμα. Πριν την τοποθετήσετε στο δέντρο τρυπάτε την παγίδα με ένα σουβλί ή μεγάλο καρφί στα δύο σημεία που υπάρχει η σήμανση (Χ)

Πρέπει ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΑ και ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ (Τοποθέτηση στο εσωτερικό της κόμης του δέντρου και στο μέσον του ύψους του) Η δόση εφαρμογής είναι 15-20 παγίδες ανά στρέμμα και προτεινόμενος τρόπος εφαρμογής είναι όπως το παρακάτω σχήμα

Η παγίδα προορίζεται για επαγγελματική χρήση Για εφαρμογή της σε έκταση μικρότερη των 3 στρεμμάτων συνιστάται η τοποθέτηση μιας παγίδας ανά δέντρο. Κατά την ανάρτησή της να τηρούνται όλες οι προφυλάξεις που ισχύουν για τα φυτοφάρμακα. Η παγίδα είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με τον Ν2092/91 περί βιολογικής γεωργίας και απόλυτα συμβατή με την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και άλλων οπωροφόρων δέντρων. Πιθανά προβλήματα, διάγνωση και αντιμετώπιση:

  1. Οι παγίδες που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο χάνουν την εντομοτοξική τους δράση και το πράσινο χρώμα τους. Οι παγίδες αυτές δεν είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αντικατασταθούν αμέσως.
  2. Οι παγίδες που κρεμάστηκαν χωρίς να τρυπηθούν δεν δουλεύουν, ενεργοποιήστε τις με τρύπημα στα σημεία που υποδεικνύονται.
  3. Το αποτέλεσμα της δράσης τους δεν είναι το επιθυμητό όταν δεν μπουν στην σωστή δόση. Ελέγξτε το αριθμό των παγίδων ανά στρέμμα.
  4. Βροχοπτώσεις τους κρίσιμους μήνες για το δάκο, που στο σύνολο τους ξεπερνούν τα 150 χιλιοστά ξεπλένουν το εντομοκτόνο (Deltamethrine) από την επιφάνεια της παγίδας. Αντικαταστήστε τις παγίδες.
  5. Στις περιπτώσεις που η ελαιοσυλλογή γίνεται μετά τις 15 Νοεμβρίου και αναμένουμε ζεστό Φθινόπωρο κρεμάστε επιπλέον 7 παγίδες ανά στρέμμα από 1-15 Σεπτεμβρίου.
  6. Δεν βλέπετε το δάκο πάνω στην παγίδα αλλά ούτε και κάτω από αυτήν. Ο δάκος δεν κολλάει στην παγίδα αλλά πεθαίνει σε λίγα λεπτά μακριά από αυτήν. Η μέγιστη διάρκεια δράσης της παγίδας είναι 4,5 μήνες

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ : Φυλάσσεται μακριά από τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές. ΑΝΤΙΔΟΤΟ: Συμπτωματική θεραπεία. Τηλέφωνο Κέντρου δηλητηριάσεων Όταν το χρησιμοποιείτε μην τρώτε και μην καπνίζετε αποφύγετε την 210 7793 777. επαφή με το δέρμα και τα ματιά. Φοράτε κατάλληλα γάντια. Σε περίπτωση ανεπαρκούς αερισμού χρησιμοποιείτε κατάλληλη αναπνευστική συσκευή. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : αν αισθάνεστε αδιαθεσία ζητήστε ιατρική συμβουλή . Σε περίπτωση ερεθισμού των ματιών πλύνετε τα αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε οφθαλμίατρο. Σε περίπτωση δερματικού ερεθισμού ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ πλυθείτε με άφθονο νερό και σαπούνι και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

This post is also available in: Αγγλικα, Γαλλικα, Ιταλικα, Ισπανικα